Ήταν 58 χρόνια πριν, στις 6 Ιανουαρίου του 1948, όταν ο παππούς του σημερινού ιδιοκτήτη της εταιρίας Σπουργίτη, Κων/νος Σπουργίτης, ξεκίνησε με όνειρα να εκτελεί μεταφορές στις διαδρομές Χαροκόπιο-Καλαμάτα και Καλαμάτα-Σπάρτη, καθώς τα δρομολόγια από και προς την Αθήνα είχαν μεγάλη δυσκολία λόγω του εμφυλίου πολέμου. Ποτέ δεν θα μπορούσε να φανταστεί όμως ότι σήμερα, έξι δεκαετίες μετά, η εταιρία Σπουργίτης με αξιοπιστία και σεβασμό στην πελατεία της, θα κάλυπτε με μεταφορές και παραδόσεις σχεδόν ολόκληρο τον κόσμο.


Κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν, η Καλαματιανή εταιρία Σπουργίτης ξεκίνησε το 1948, με έδρα την οδό Αθηνών 194, από τον παππού Κων/νο Σπουργίτη. Το 1950 μπαίνει στην εταιρία και ο γιός του, Γεώργιος Σπουργίτης, και ξεκινούν δρομολόγια πλέον και προς την Αθήνα. Εκεί, στην οδό Κεραμεικού 78, ανοίγει γραφείο το οποίο συντηρείται από τον Κων/νο Σπουργίτη, ενώ ο Γεώργιος Σπουργίτης αναλαμβάνει την έδρα του πρακτορείου στην Καλαμάτα. Οι δουλειές της εταιρίας πηγαίνουν ολοένα προς το καλύτερο και έτσι αποκτούν περισσότερα αυτοκίνητα για την εξυπηρέτηση της πελατείας τους.


Το 1980, νεά πνοή φέρνει ο Κων/νος Σπουργίτης, γιος του Γεωργίου Σπουργίτη. Ως νέος άνθρωπος, με φρέσκιες ιδέες και όρεξη για δουλειά, προτείνει να ξεκινήσουν και κατ' οίκον παραδόσεις στην Αθήνα. Το 1990, ανοίγουν τα φτερά τους από την "ελληνική αγορά" και ξεκινούν μεταφορές με πλοία στον Καναδά, την Αυστραλία και την Αμερική. Το επόμενο βήμα, ήταν το 1999, όπου δικτυώνονται με αντιπροσώπους και ξεκινούν μεταφορές στην Ευρώπη και αεροπορικές μεταφορές με φορτηγά αεροπλάνα προς όλο τον κόσμο. Το 2002 αποτελεί καθοριστική και σημαντική χρονιά για την εταιρία, καθώς ξεκινούν μεταφορές και παραδόσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και παραδόσεις σε ολόκληρο το Νομό Μεσσηνίας, ενώ το 2004 εκτελούν αεροπορικές μεταφορές σε Ευρώπη, Αμερική, Καναδά και Αφρική.

 

 

Σήμερα, ως η παλαιότερη μεταφορική εταιρία στην Πελοπόννησο, καλύπτωντας τα πάντα στον τομέα των μεταφορών, η εταιρία Σπουργίτης με ένα πολύ καλό δίκτυο αντιπροσώπων σε όλο τον κόσμο, με δικαίωμα έκδοσης δικής τους φορτωτικής από Ελλάδα για Καναδά, Αυστραλία και Αμερική και εξυπηρετώντας 68 πόλεις στην Ελλάδα, αποτελεί φωτεινό παράδειγμα στον κλάδο των μεταφορών. Παρά τις δυσκολίες του κλάδου και την ευθύνη του να μεταφέρεις με ασφάλεια και αξιοπιστία τα προϊόντα που σου εμπιστεύονται, η εταιρία Σπουργίτης, με την πολύχρονη εμπειρία της, τις γνώσεις και την οργανωτικότητά της, έχει καταφέρει να ξεπερνάει τις όποιες αντιξοότητες και να παρέχει άψογο σέρβις, υπεύθυνη και σωστή συσκευασία, σωστή ταξινόμηση και ασφαλή παράδοση.

Με παρακαταθήκη την ιστορία της εταιρίας και με γνώμονα την εξυπηρέτηση του πελάτη, ο Κων/νος Σπουργίτης οραματίζεται ένα θετικό μέλλον για την εταιρία. Γνωρίζωντας ότι η προσπάθεια θα είναι σκληρή, καθώς χρειάζεται αξιοπιστία, εξειδίκευση, σωστές συνεργασίες και ικανοποιητικός "στόλος" αυτοκινήτων, τονίζει ότι η μόνη ανταμοιβή θα είναι το μεγάλο και ειλικρινές ευχαριστώ του κόσμου που εξυπηρετεί.

©2005-2006 Spourgitis.gr