16/04/2003 - Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στο Ιρακ

 

Τα πρώτα πακέτα με ανθρωπιστική βοήθεια για το Ιράκ, που συγκεντρώθηκαν στο χώρο του εργατικού κέντρου Καλαμάτας απο διάφορους φορείς της πόλης και τους μαθητές του 21ου Δημοτικού Σχολείου μεταφέρθηκαν δωρεάν στην Αθήνα μέσω του γραφείου μετοφορών Σπουργίτη προκειμένου να παραδοθούν στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών για τα παιδιά...

 

Απίστευτα μεγάλη ήταν η ποσότητα φαρμάκων, τροφίμων και ρουχισμού που προσέφεραν στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας για τον λαό του Ιράκ πολίτες την Μεσσηνιακής πρωτεύουσας και οι μαθητές του 21ου Δημοτικού Σχολείου. Χαρακτηριστικό του όγκου της ανθρωπιστικής βοήθειας που συγκεντρώθηκε είναι ότι , για να συσκευαστεί, χρειάστηκαν 180 μεγάλα χαρτόκουτα.

Η ανθρωπιστική βοήθειαμεταφέρθηκε στην Αθήνα στις εγκαταστάσεις της μη κυβερνητικής οργάνωσης ''Γιατροί του κόσμου'' και απο εκεί στο Ιράκ μαζί με την προσφορά που είχε συγκεντρωθεί απο άλλες περιοχές της χώρας. Σημειώνεται ότι η μεταφορά της βοήθειας από την Καλαμάτα στην Αθήνα έγινε δωρεάν, ως προσφορά για τον λαό του Ιράκ, απο τη μεταφορική εταιρία Σπουργίτης.

 

Μεταξύ των πραγμάτων που συγκεντρώθηκαν υπήρχαν αρκετές κουβέρτες και ρούχα, πάρα πολλά κουτιά με γάλα, νερό, μαγειρικό λάδι, αλεύρι, ζάχαρη, γάζες, αντιπυρετικά και πάρα πολλά άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τους Ιρακινούς.

Ο πρόεδρος του Κοινωνικού Φορέα εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ανταπόκριση του κόσμου.

   

 

Η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας με τη σειρά της συνεχάρει την εταιρία για την πρωτοβουλία να μεταφέρει αφιλοκερδώς το ανθρωπιστικό υλικό, στέλνοντας την παρακάτω επιστολή:

 
Επιπλέον Φωτογραφικό υλικό και δημοσιεύσεις τύπου μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ

 

 

«Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

©2005-2006 Spourgitis.gr