fbpx

Η ιστορία μας

Ήταν 74 χρόνια πριν, στις 6 Ιανουαρίου του 1943, όταν ο προ -παππούς των σημερινών ιδιοκτητών, των τεσσάρων αδελφιών Σπουργίτη, ξεκίνησε με όνειρα να εκτελεί μεταφορές στις διαδρομές Καλαμάτα – Κορώνη και Καλαμάτα – Αθήνα. Ποτέ δεν θα μπορούσαν να φανταστούν όμως ότι σήμερα, 7 δεκαετίες μετά, η εταιρία Σπουργίτης με αξιοπιστία και σεβασμό στην πελατεία της, θα κάλυπτε με μεταφορές και παραδόσεις σχεδόν ολόκληρο τον κόσμο.

Κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν, η Καλαματιανή εταιρία Σπουργίτης ξεκίνησε το 1943, από τον προ-παππού Κωνσταντίνο Σπουργίτη. Το 1950 μπαίνει στην εταιρία και ο γιός του, Γεώργιος Σπουργίτης, ο οποίος αναλαμβάνει την έδρα του πρακτορείου στην Καλαμάτα, ενώ στην οδό Κεραμεικού 78 στην Αθήνα ανοίγει γραφείο το οποίο συντηρείται από τον Κων/νο Σπουργίτη. Οι δουλειές της εταιρίας πηγαίνουν ολοένα προς το καλύτερο και έτσι αποκτούν περισσότερα αυτοκίνητα για την εξυπηρέτηση της πελατείας τους.

Το 1980, νέα πνοή φέρνει ο Κων/νος Σπουργίτης, γιος του Γεωργίου Σπουργίτη. Ως νέος άνθρωπος, με φρέσκιες ιδέες και όρεξη για δουλειά, προτείνει να ξεκινήσουν και κατ’ οίκον παραδόσεις στην Αθήνα. Το 1990, ανοίγουν τα φτερά τους από την “ελληνική αγορά” και ξεκινούν μεταφορές με πλοία στον Καναδά, την Αυστραλία και την Αμερική. Το επόμενο βήμα, ήταν το 1999, όπου δικτυώνονται με αντιπροσώπους και ξεκινούν μεταφορές στην Ευρώπη και αεροπορικές μεταφορές με φορτηγά αεροπλάνα προς όλο τον κόσμο. Το 2002 αποτελεί καθοριστική και σημαντική χρονιά για την εταιρία, καθώς ξεκινούν μεταφορές και παραδόσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και παραδόσεις σε ολόκληρο το Νομό Μεσσηνίας, ενώ το 2004 εκτελούν αεροπορικές μεταφορές σε Ευρώπη, Αμερική, Καναδά και Αφρική.

Σήμερα, ως η παλαιότερη μεταφορική εταιρία στην Πελοπόννησο, καλύπτοντας τα πάντα στον τομέα των μεταφορών, η εταιρία Σπουργίτης με ένα πολύ καλό δίκτυο αντιπροσώπων σε όλο τον κόσμο, με δικαίωμα έκδοσης δικής τους φορτωτικής από Ελλάδα για Καναδά, Αυστραλία και Αμερική και εξυπηρετώντας 68 πόλεις στην Ελλάδα, αποτελεί φωτεινό παράδειγμα στον κλάδο των μεταφορών. Παρά τις δυσκολίες του κλάδου και την ευθύνη του να μεταφέρεις με ασφάλεια και αξιοπιστία τα προϊόντα που σου εμπιστεύονται, η εταιρία Σπουργίτης, με την πολύχρονη εμπειρία της, τις γνώσεις και την οργανωτικότητά της, έχει καταφέρει να ξεπερνάει τις όποιες αντιξοότητες και να παρέχει άψογο σέρβις, υπεύθυνη και σωστή συσκευασία, σωστή ταξινόμηση και ασφαλή παράδοση.

Με παρακαταθήκη την ιστορία της εταιρίας, με γνώμονα την εξυπηρέτηση του πελάτη και επάνω στα ισχυρά θεμέλια που έβαλε ο Κωνσταντίνος Σπουργίτης , τα παιδιά του η Κατερίνα, ο Γιώργος, ο Δημήτρης και η Σταυρούλα οραματίζονται ένα θετικό μέλλον για την εταιρία. Γνωρίζοντας ότι η προσπάθεια θα είναι σκληρή, καθώς χρειάζεται αξιοπιστία, εξειδίκευση, σωστές συνεργασίες και ικανοποιητικός “στόλος” αυτοκινήτων, τονίζουν ότι η μόνη ανταμοιβή θα είναι το μεγάλο και ειλικρινές ευχαριστώ του κόσμου που εξυπηρετεί.

Φωτογραφικό υλικό

Προπάππους: Δρομολόγια Κορώνη-Καλαμάτα, Καλαμάτα-Αθήνα-Καλαμάτα πιο σπάνια και πολλές φορές με στρατιωτική συνοδεία. Διάρκεια ταξιδιού 1 εβδομάδα. (Φωτογραφικό υλικό 1943-1948)

Παππούς: Δρομολόγια από Καλαμάτα προς Κορώνη, Σπάρτη, Αθήνα. (Φωτογραφικό υλικό 1949-1986)

Απεβίωσε ο παππούς και ανέλαβε ο μπαμπάς. (Φωτογραφικό υλικό 1987-1990)

Έναρξη συνεργασιών για ακτοπλοϊκές μεταφορές προς Καναδά, Αυστραλία, Αμερική με καράβι. (Φωτογραφικό υλικό 1991-1996)

Έναρξη συνεργασιών για αεροπορικές μεταφορές προς όλο τον κόσμο. (Φωτογραφικό υλικό 1997-2000)

Ολοκλήρωση του δικτύου διανομών με ιδιόκτητο στόλο φορτηγών σε όλα τα χωριά της Μεσσηνίας και σε όλη την Αθήνα κατ’ οίκον. Ολοκλήρωση του δικτύου συνεργατών για αποστολές σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος. (Φωτογραφικό υλικό 2001-2003)

Έναρξη συνεργασιών για οδικές μεταφορές σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. (Φωτογραφικό υλικό 2004-2009)